ACEST BLOG ESTE UN VENTIL: DĂ PE DINAFARĂ CÂND EU NU MAI POT

Numai pentru cei alergici la portocaliu.

marți, 16 februarie 2010

Udrea şi Academia - Vaca şi Baletu'



Liberalul Puiu Haşoti este revoltat ca ministrul Elena Udrea a sustinut un discurs "absolut banal" in plenul Academiei si a comparat situatia cu o intamplare care l-a avut ca protagonist pe ministrul agriculturii din Guvernul Petru Groza, caruia i s-a acordat fara merite diploma universitara.

"Doamna ministru Elena Udrea a tinut (vineri, n.red.) un discurs in fata plenului Academiei Romane. Sunteti aici in sala intelectuali vechi, de mare valoare, rectori, cercetatori, v-ati imaginat ca veti avea onoarea sa vorbiti in fata plenului Academiei Romane? Doar pentru ca este ministru, mi se pare o impietate, o blasfemie, ca cineva sa se duca, de valoarea profosionala si intelectuala a doamnei Udrea, sa se duca in Academia Romana, in plenul ei, si sa tina un discurs absolut banal", a spus Hasotti inaintea lucrarilor in plenul Senatului, in cadrul declaratiilor politice.

sursa: Ziare.com

Liberalul a aratat ca Academia Romana si academicienii sunt principalii vinovati pentru ca au permis ca aceasta institutie foarte importanta sa fie "pur si simplu jignita de un discurs absolut anost".

Liniste peste Cotroceni

Intamplarea l-a facut pe Hasotti sa evoce o povestire care l-a avut ca protagonist pe fostul ministru al agriculturii Romulus Zaroni, ajuns in aceasta functie pentru ca era omul de casa al lui Petru Groza, chiar daca nu terminase nici opt clase.

"Pastrand toate proportiile, mi-am adus aminte de ce s-a intamplat in 1945, cand faimosul ministru al Agriculturii din Guvernul Groza, Romulus Zaroni, se afla in fata Universitatii, in caleasca sa, care era condusa de un aghiotant. Si a vazut in fata Universitatii o coada si l-a trimis pe aghiotant sa vada ce este cu coada aceea. Se dadeau diplome absolventilor Universitatii. S-a dus Ion, s-a interesat, si i-a raspuns lui Zaroni ca se dau diplome. Acum, Zaroni era el cum era, dar stia ca o diploma este o chestie pozitiva, asa ca l-a trimis pe aghiotant sa ceara si pentru ei doua diplome", a spus Hasotti, constatand ca aceasta intamplare "are ceva asemanator cu discursul doamnei Udrea la Academia Romana".

"S-a dus Ion si a cerut diplome, iar profesorii au fost intrigati dar, dat fiind vremurile, i-au dat cele doua diplome. Cand a vazut Zaroni despre ce este vorba, ca o diploma nu este mare lucru i-a spus lui Ion: 'Noi am luat diplome, dar sarmanii calutii astia, Murgu si Roibu, ei nu merita o diploma, ca ne plimba tot timpul prin Bucuresti? Ia vorbeste acolo sa le dea si lor cate o diploma'. Si s-a dus Ion si a spus: 'Domnul ministru a spus sa le dati si cailor cate o diploma'. Profesorii au fost iarasi intrigati, iar unul dintre ei a spus: 'Domnilor, nu mai fiti asa suparati. Daca am dat la doi boi, hai sa dam si la doi cai', si-a incheiat liberalul povestirea in apauzele catorva senatori din sala.

Hasotti s-a aratat indignat si de tupeul Guvernului Boc care permite ca, la Fondul Proprietatea, fondul de salarii pentru 17 angajati sa fie de aproximativ 2 milioane de euro. Senatorul s-a intrebat daca in aceste conditii presedintele Traian Basescu nu mai este un luptator impotriva sistemului, constatand ca de ceva timp "s-a asezat linistea peste dealul Cotrocenilor".
sursa: Ziare.com